Sven Louwers

Ik ben sinds 2005 verbonden aan Fysiotherapie Rinus Louwers. In eerste instantie als assistent revalidatie en na het afronden van mijn fysiotherapie opleiding ben ik direct al fysiotherapeut in de familiepraktijk aan de slag gegaan. Omdat mijn ambitie en interesse ook lag aan de management en organisatie kant van de praktijk ben ik ook vrij snel mede-praktijkeigenaar geworden.

Ik heb al verschillende masters afgerond. Ik ben zelf een fanatiek sporter, vandaar ook de keuze om na mijn opleiding fysiotherapie verder te studeren voor sportfysiotherapeut. Dit was voor mij echter nog niet voldoende. Ik wilde het menselijk lichaam nog beter begrijpen om mijn cliënten nog beter te begeleiden naar Topniveau. Daarom heb ik ervoor gekozen om ook nog een master Orthopedische manuele therapie te volgen.

Omdat mijn passie en interesse vooral bij sport ligt ben ik direct na mijn basisopleiding doorgegaan met de Master opleiding Sportfysiotherapie. Hier heb ik veel kennis en kunde opgedaan omtrent het begeleiden van revalidatie bij sportblessures.

Ik kwam er wel achter dat er vaak nog stappen voorafgaand aan de sportspecifieke revalidatie genomen moesten worden. Omdat ik hierbij wel eens mogelijkheden tekort kwam heb ik daarna gekozen voor de Master Orthopedische Manuele Therapie.Naast manuele behandeltechnieken heb ik hier geleerd om goed klinisch te redeneren binnen een herstel proces.

Al sinds 2007 ben ik de vaste sportfysiotherapeut bij SV Deurne (hoofdklasse). Sinds 2010 werk ik ook als sportfysiotherapeut in de medische staf van VVV-Venlo (Eredivisie) gestart. Daarnaast help ik veel andere professionele en amateur sporters van hun blessures af, revalideren na een operatie of preventief met het voorkomen van blessures.

Sinds 2007 ben ik de vaste sportfysiotherapeut bij SV Deurne. In die jaren hebben we mooie sportieve successen behaald. Van 2009 t/m 2014 heb ik ook gewerkt als sportfysiotherapeut in de medische staf van VVV-Venlo.

Opleiding

 Diploma 2001 Gymnasium, Sint Willibrord, Deurne
 Diploma 2006  Fysiotherapeut, Fontys Hogeschool, Eindhoven
Diploma 2009 Master Sportfysiotherapie, Utrecht
Diploma 2015 Master Orthopedische Manuele Therapie, Utrecht

Mijn aandachts- en interessegebieden zijn:

SportblessuresSchouderklachtenRug/ nekpijn

Wil je een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie Rinus Louwers :(0493) 315499