Melissa Baltussen

In februari 2014 ben ik als stagiaire gestart bij Fysiotherapie Rinus Louwers, waar ik mij al snel helemaal thuis voelde. Nadat ik mijn stage succesvol had afgerond, was ik blij om te horen dat ik ook na mijn stage het team mocht blijven versterken.

Mijn interesse voor het vak fysiotherapie komt voort uit mijn passie voor sporten en het graag willen werken met mensen als zorgverlener. In mijn jeugd was ik dagelijks te vinden op de tennisbaan. De passie die ik vroeger voor tennis had, leg ik momenteel in mijn werk als fysiotherapeut. Ik vind het de grootste uitdaging om op wat voor manier dan ook zo optimaal mogelijk aan de hulpvraag van de patiënt te voldoen. Een behandeling gericht op het hele plaatsje als ‘mens’, waarin ook aandacht is voor persoons- en omgevingsfactoren die van invloed kunnen zijn op de betreffende klacht van de patiënt.

Om mezelf te blijven ontwikkelen ben ik momenteel bezig met een masteropleiding. Ik volg nu de master studie tot orthomanueel therapeut op de Hogeschool in Utrecht. Door middel van deze master krijg ik een uitgebreidere verdieping in diagnostiek en behandelvaardigheden (o.a. specifieke manueel therapeutische mobilisatie- en manipulatietechnieken betreffende de rug en ledematen), waarbij ik complexe aandoeningen kan onderzoeken, behandelen en monitoren. Hierbij heb ik binnen de opleiding voor de keuzemodule ‘kaak’gekozen. Mijn interesse en aandachtsgebieden gaan met name uit naar het bovenste gedeelte van het lichaam: de bovenrug-, nek-, hoofd-, kaak- en schouderregio.

Opleiding

Diploma 2014 Fysiotherapie aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven
Heden Master Orthopedische Manuele Therapie aan de HU te Utrecht

Mijn aandachts- en interessegebieden zijn:

GewrichtspijnHoofd/kaak/aangezichtRug/nekpijnSchouderpijn

Wil je een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie Rinus Louwers :(0493) 315499