Maaike van Oort

Ik ben een sportster in hart en nieren en daar wilde ik graag mijn beroep van maken, daarom heb ik gekozen om fysiotherapeute te worden. Na mijn diploma voor algemeen fysiotherapeut gehaald te hebben in 2011 ben ik gaan werken bij Fysiotherapie  Rinus Louwers. Na een jaar werkervaring ben ik gestart met de master sportfysiotherapie die ik in 2016 heb afgerond. Waar ik ook gestart ben als fysiotherapeute bij het vrouwenelftal van PSV van 2013 t/m 2015.

Ik heb zelf altijd op hoog niveau dameskorfbal gespeeld en daar ook veel ondersteunde  taken gedaan bij de KNKV in de medische staf. Inmiddels maak ik nu de koppeling van trainer/coach bij het tweede team van de Korfrakkers in Erp. Nu bestaat mijn eigen sportactiviteiten vooral uit uitdagingen momenteel in verschillende vormen van triatlon/marathon etc.

Mijn specialiteit ligt uiteraard in de sport, ik zie veel knieën in de praktijk en begeleid veel sporters terug naar het niveau wat ze graag willen behalen. Op de vrijdag avond geef ik de revalidatie training vanuit de praktijk zodat het ‘ return to play’ kan worden getest en getraind naar elke vorm van sport dan ook. En voor de start na een operatie of zware blessure begeleid en train ik op de maandagochtend in het zwembad op de rode wouw onze patiënten middels hydrotherapie/revalidatie in het zwembad. 

Ik heb ook nog verschillende inhoudelijke cursussen gevolgd, zoals: dry needling, kinesiotaping en B-E-St By JeeCee.

Opleiding

Diploma 2011 Fysiotherapie  Avans Hogeschool in Breda
Diploma 2016 Master sportfysiotherapie

Mijn aandachts- en interessegebieden zijn:

(acute) SportblessuresSportrevalidatieVeldrevalidatieRevalidatie THP en TKPSpier- en gewrichtspijnKnieklachtenOrthopedische (sport) klachten (bij kinderen)

Wil je een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie Rinus Louwers :(0493) 315499