Josje van der Wal

Ik ben vanaf juni 2010 verbonden aan Fysiotherapie Rinus Louwers. Voordat ik Fysiotherapie ben gaan studeren heb ik de Fontys Sporthogeschool afgerond. Ik heb 5 jaar voor de klas gestaan als docent Lichamelijke Opvoeding. Dit heb ik gecombineerd met de deeltijd studie Fysiotherapie. Na het behalen van mijn diploma en het starten met de Master Orthopedische Manuele Therapie, heb ik besloten fulltime als fysiotherapeut te gaan werken. Mijn interesse in het menselijk lichaam, mijn ontwikkeling en het willen worden van een specialist, heeft mij deze keuze doen maken.

De keuze voor de Master Orthopedische Manuele Therapie komt voort uit de verdieping die deze studie biedt in het functioneren van de wervelkolom, de diverse gewrichten en de klachten die daaruit kunnen ontstaan.

Na het afronden van mijn Master heb al diverse cursussen gevolgd. Ik heb me verdiept in orthopedische klachten (gewrichtsklachten) bij het sportende en opgroeiende kind, diagnostiek en revalidatie bij schouderklachten, ik voer werkplekonderzoeken uit, ben gecertificeerd in het Mulligan Concept (pijnvrij mobiliseren) en in dry needling.

Daarnaast ben ik 4 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeut in het vrouwenvoetbal. Van juni 2010 tot juni 2012 bij het Eredivisie Vrouwenelftal van VVV-Venlo en van juli 2012 tot juni 2014 bij het BeNe League Vrouwenelftal van PSV/FCE en heb hierdoor veel kennis en ervaring opgedaan in het behandelen van (acute) sportblessures en bijbehorende revalidaties.

Ondanks mijn drukke baan en 2 kids probeer ik met regelmaat tijd vrij te maken voor mijn hobby’s. Na een actieve hockey carrière staat deze nu op een laag pitje, maar speel ik gedurende de competitie nog iedere zondag een wedstrijd. Daarnaast volg ik iedere week personal training (fitness) en loop ik minimaal 1x per week hard.

Opleiding

Diploma 2007 Fontys Sporthogeschool (ALO) in Tilburg als 1e graad docent Lichamelijke Opvoeding
Diploma 2010 fysiotherapeut aan de Avans Hogeschool in Breda
Diploma 2014 HU in Utrecht als Master Orthopedische Manuele Therapie

Mijn aandachts- en interessegebieden zijn:

Manuele therapieLage rug/nekpijnSchouderpijnHeup-, knie-, enkel- en voetklachten (bij kinderen)Revalidatie na totale heup- en totale knieprothese(acute) Sportblessures

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie Rinus Louwers :(0493) 315499