Daan van Osch

Ik ben Daan van Osch, 39 jaar oud en woonachtig in Mierlo. Sinds 2015 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Fysiotherapie Rinus Louwers.

In mijn jeugdjaren ben ik altijd heel fanatiek bezig geweest met mijn sport tennis. Uiteindelijk heb ik hierin een goed niveau weten te bereiken. Vanaf mijn 18e ben ik naast het vele tennissen ook tennisles gaan geven bij tennisclub Deurne. Tijdens mijn tenniscarrière kwam ik met zekere regelmaat in aanraking met de fysiotherapeut. Omdat fysiotherapie een groot raakvlak heeft met de sportwereld, wekte dit vak mijn interesse. Na 12 jaar tennisles te hebben gegeven besloot ik om in 2009 een carrier switch te maken richting de fysiotherapie.

Als voortraject heb ik eerst de 1-jarige NASM- personal training MBO-4 niveau opleiding afgerond, om vervolgens in 2010 te starten met de opleiding tot basis fysiotherapeut bij Thim van der Laan in Nieuwegein. Deze opleiding heb ik in 2015 met succes afgerond.

In mijn laatste periode van deze opleiding heb ik mijn afstudeerstage bij Fysiotherapie Rinus Louwers mogen doen. Direct daarna ben ik ook meteen gaan werken in deze praktijk. Tijdens mijn stage heb ik ervaring op mogen doen bij een Manueel Therapeut. Deze specialisatie waarin je kennis omtrent de wervelkolom centraal staat, sprak me meteen aan.

Mijn enthousiasme heeft me geprikkeld om direct door te studeren. Ik ben in september 2015 gestart met de Master orthopedische Manuele Therapie op de SOMT in Amersfoort. Eind juni 2018 verwacht ik hiervoor af te studeren.

In de tussenliggende periode heb ik nog mijn certificaat gehaald om shockwave te mogen toepassen bij patiënten bij chronische peesklachten of hielspoor (2016).

Met mijn opleiding tot Manueel Therapeut ben ik gespecialiseerd in de behandeling van nek- en rugklachten. Daarnaast vind ik het met mijn sportachtergrond leuk om sport gerelateerde klachten te behandelen. Ten slotte ben ik gespecialiseerd in de behandeling van chronische peesklachten en hielspoor middels het gebruik van de shockwave.

In september 2018 wil ik nog gaan starten met een cursus dry-needling.

Mijn hobby’s zijn: Tennissen 2 keer per week nog steeds bij TC Deurne, hardlopen 2 keer per week en fitness 3 keer per week. Daarnaast ben fanatiek supporter van de mooiste club van Nederland PSV.

Opleiding

Diploma 2015 fysiotherapie Hogeschool Thim van der Laan te Nijmegen
Heden Professional Masteropleiding Manuele therapie SOMT Amersfoort

Mijn interesse en aandachtsgebieden zijn:

Sportblessuresspier-en gewrichtspijnRug/nekpijnPeesklachten

Wilt u een afspraak maken?

Bel Fysiotherapie Rinus Louwers :(0493) 315499