Peutersurvival

_BDF0752

Peutersurvival

Spelenderwijs leren bewegen in het water is voor een peuter erg leuk. En het geeft ouders een veilig gevoel als op jonge leeftijd de vaardigheden aanwezig zijn om zelfredzaam in het water te zijn.

Waarom peutersurvival?

Omdat het heerlijk is een uurtje bezig te zijn samen met de ouders en de zwemonderwijzer(es). Uw peuter vindt het spannend en leuk om vertrouwd te raken met het water. In een waterrijk land als Nederland is het aan te bevelen, eigenlijk noodzakelijk, om bij kleine kinderen zelfredzaamheid in het water te ontwikkelen. Men denkt dat de motorische ontwikkeling bij jonge kinderen het niet toe laat om moeilijke zwemslagen zoals de schoolslag te leren. Ten aanzien van survival is dit een misvatting. De vaardigheden die nodig zijn om te overleven in het water kunnen al op een jonge leeftijd worden aangeleerd.

Voor wie is peutersurvival?

Peutersurvival is voor kinderen van 3 en 4 jaar. De lessen zijn zo opgebouwd dat je sterker wordt en beter watergevoel krijgt. Het is een  goede voorbereiding op de zwemlessen. Na het Peutersurvival kunnen de kinderen instromen in een hoger niveau van de zwemlessen voor het zwem ABC.

Hoe ziet een les eruit?

Tijdens de les wordt er vooral veel ingespeeld op het plezier en het bewegen van de peuter. Met behulp van het Easyswim pak gaan de kinderen meteen in dieper water om bewegingservaring op te doen. Met veel speelelementen wordt geleerd om op eigen zwemwijze naar de kant te zwemmen. De vaardigheden worden steeds verder op een leuke en gezellige manier uitgebreid. Het kind kan zich zo in steeds moeilijker omstandigheden redden. Er word eerst geen volledige zwemslagen als de schoolslag of borstcrawl geleerd, maar wel hoe de kinderen na een val in het water boven water moeten en naar de rugligging moeten draaien. Ze kunnen vervolgens op eigen zwemwijze naar de kant zwemmen.

Praktische informatie

Na inschrijven wordt het Easyswimpak aangemeten bij de eerste les. U betaald hiervoor aan de balie, het abonnement per automatisch incasso.  Inschrijven voor peutersurvival kan via onze website.

Peutersurvival

Nederland is een waterrijk land. Jaarlijks raken veel kinderen onvrijwilig in het water. Reden genoeg om kinderen die nog niet kunnen zwemmen op speelse wijze te leren om zichzelf te redden na een val in het water. Uw peuter leert tijdens peutersurvival onder meer om zich snel op de rug te draaien zodat ademen makkelijker wordt en om naar de kant te peddelen. Daarmee wordt de reddings-en overlevingskans vergroot als uw peuter in het water valt.

Zelfredzaamheid is de eerste doelstelling van peutersurvival. Daarnaast wordt er voldoende ruimte gecreëerd om samen met papa of mama te genieten van het warme water. Naar mate de kinderen meer vaardigheden hebben zal de afstand tot u als ouder vergroot worden totdat ze volledig zelfstandig aan de lessen kunnen deelnemen.

Wanneer uw kind zelfredzaam is gaan we door met het voorbereiden op zwemles. Hieraan zit geen limiet. Zo heeft uw kind de mogelijkheden zijn vaardigheden op peil te houden en zelfs uit te breiden met de verschillende zwemslagen. Zo gebeurt het soms dat kinderen al kunnen zwemmen als ze doorstromen naar het reguliere zwem ABC, waardoor ze zeer snel het felbegeerde diploma halen.

Ook het Peuter survival wordt gegeven met behulp van het Easywim pak. Door het natuurlijke drijfvermogen leren ze zich razendsnel voortbewegen in het water.

Lesdagen en -tijden A-diploma

Lesdagen Babyzwemmen (0-1 jaar) Lestijden Babyzwemmen (0-1 jaar)
Woensdag 09.15 – 09.45 uur
Zondag 09.00 – 09.30 uur
Lesdagen peuterzwemmen (1-2 jaar) Lestijden peuterzwemmen (1-2 jaar)
Woensdag 09.45 – 10.15 uur
Zondag 09.30 – 10:00 uur
Lesdagen Kleuterzwemmen (2-3 jaar) Lestijden Kleuterzwemmen (2-3 jaar)
Woensdag 10.15 – 10.45 uur
Zondag 10.15 – 10.45 uur
Lesdagen Peutersurvival (3-4,5 jaar) Lestijden Peutersurvival (3-4,5 jaar)
Woensdag 10.45 – 11.15, 11.15 – 11.45 uur
Zondag 10.45 – 11.15 uur

Neem contact met ons op