Tamminga

Zwemlessen

Zwemlessen
Overige divisies

Overlevingszwemmen

 
In ons land starten de meeste kinderen met de zwemlessen tussen de 4 en de 6 jaar. Het overlevingszwemmen voor zeer jonge kinderen (2 tot 4 jaar) leert de kinderen op hun “eigen-wijze zwemwijze” zichzelf en eventueel ook andere kinderen te redden bij het onvrijwillig te water raken. Dat betekent dat de kinderen tijdens deze lessen ook zonder hun ouders het water in gaan en op speelse wijze zoveel mogelijk realistisch materiaal aangeboden krijgen.
 
De vaardigheden die zij aangereikt krijgen spelen in op het te water raken in vijvers, stadsgrachten, sierwater, vaarten, meertjes enz. Door deze vaardigheden worden de kinderen voorbereid op allerlei onvoorziene gebeurtenissen. Zij leren beslist GEEN ZWEMMEN zoals wij dit kennen, maar zijn bv. wel in staat om na de val in het water zich naar de rugligging te draaien om gemakkelijker te kunnen ademhalen en terug te peddelen naar de kant en zo op hun “eigen-wijze” zwemwijze te overleven. Zwembad Waterwijs brengt (zeer) jonge kinderen deze overlevingstechnieken bij in 12 lessen van 1 uur. Tijdens de 13e en laatste les kunnen de kinderen voor hun brevet zwemmen. 
We kunnen een volledig programma van het overlevingszwemmen aanbieden, dat aansluit op de lessen, waarbij het zwemmen daadwerkelijk aangeleerd wordt, het zwem ABC. Na het eerste brevetje kunnen nog 2 brevetjes gehaald worden, ieder na een periode van 12 lessen en een 13e afsluitende les.
 
De kinderen hebben een leeftijd tussen de 2,5 en 4 jaar. Zij oefenen alleen (dus ZONDER ouders) met het zwemteam van Zwembad Waterwijs.
 
Zo hebben de kinderen uiteindelijk op speelse wijze de volgende vaardigheden geleerd:
 
  • in het water vallen (voorover en achterover)
  • drijven op buik/rug
  • onderwater verblijven (tot max. 10 seconden)
  • drijven op kleding en schoeisel
  • peddelen op buik/rug naar de kant
  • op diverse materialen in het water klimmen
  • zelfstandig uit het water komen
 
De kinderen die deze brevetjes hebben en de leeftijd van tenminste 4 jaar hebben kunnen, zodra er plek is, met voorrang instromen bij het zwem ABC. Heeft uw kind tenminste twee brevetjes bij ons behaald dan krijgt u  €115,00 korting op uw A of A/B-combipakket.
 
Zwembad Waterwijs hanteert geen wachtlijsten maar reserveringslijsten voor haar zwemlessen, waardoor u ruim van te voren al weet wanneer uw kind de zwemlessen kan volgen en wanneer uw kind afzwemt voor het diploma A.
 
KORTOM: een succesvol en beproefd concept om de waterveiligheid van het jonge kind te vergroten en zo doodsoorzaak nr. 1 van jonge kinderen terug te dringen.
 
Lees meer over lestijden en tarieven.