Tamminga

Zwemlessen

Zwemlessen
Overige divisies

ABC - Zwemmen

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Zwemveiligheidsnorm
Wij hebben echter de Licentie Zwem-ABC en worden elk jaar onafhankelijk getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria door de stichting Nationale Raad voor Zwemveiligheid - NRZ. Zo weet je als ouders zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de Nationaal Zwemveiligheidsnorm en wordt de basis gelegd voor een leven lang zwemplezier en veiligheid.
 
Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:
  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s van het Zwem-ABC. Deze diploma’s voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnormen. Dit officiële diploma wordt bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jou kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toets momenten bij het diplomazwemmen.
Dus: Kies bewust en ga voor zekerheid
 
 
 
 
In ons waterrijke land is het noodzakelijk dat uw kind vroegtijdig goed leert zwemmen.
Zwembad Waterwijs in Utrecht werkt volgens de Zwem-ABC methode. Zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle opstapjes, maar wie het zwemdiploma C gehaald heeft, is wat wij noemen echt "zwemveilig".  Een kind dat uiteindelijk zwemdiploma C heeft gehaald, heeft een paspoort voor een leven lang zwem- en watersportplezier!
 

Werkwijze A-diploma

Binnen 5 maanden het A-diploma!
Uw kind krijgt één (of meerdere) keer per week zwemles van 2 uur lang bij ons in Utrecht. De lessen zijn intensief en daarom is er altijd een klein pauze moment voor wat te eten en drinken.
Onze lesgroepen zijn nooit groter dan 20 kinderen, individuele aandacht staat bij Zwembad Waterwijs voorop. Het water waarin wordt lesgegeven is 32 graden. Mede hierdoor kunnen kinderen al vanaf 4,5 jaar bij ons komen zwemmen.
Onder andere de volgende aspecten komen iedere les weer aan bod:
-       De vierzwemslagen; schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl en de rugcrawl. De laatste twee slagen zijn een beginnende slag en zullen verfijnd worden voor het B- en C-diploma.
-       Te water gaan, onderwater zwemmen, drijven, survivallen, etc.
 
Omdat ons bad niet voldoet aan de eisen voor het diploma zwemmen zijn wij genoodzaakt om dat in een ander bad te doen. Hierdoor gaan de kinderen naast de zwemlessen in ons eigen bad ook 6 weken op zaterdag middag naar Zeist. Hier wordt geoefend, proef- en afgezwommen.
Dit vindt plaats in het KNZB te Zeist.
Woudenbergseweg 56
3707 HX Zeist
 
Diploma kleding eisen A-diploma:
-       Badkleding
-       Shirt met lange mouwen
-       Lange broek tot op de enkels (mag geen pyjamabroek zijn)
-       Waterschoenen met sokken
 
 

Werkwijze B-diploma

Uw kind krijgt één keer per week zwemles van 1 uur bij ons in Utrecht. Gemiddeld doen kinderen 3 maanden over hun B-diploma.
Diploma kleding eisen:
-       Badkleding
-       T-shirt met lange mouwen
-       Lange broek tot op de enkels (mag geen pyjamabroek zijn) of een rok tot over de knieën
-       Waterschoenen met sokken
Ook hier geldt dat de kinderen proef- en afzwemmen in het KNZB bad te Zeist
 

Werkwijze C-diploma

Uw kind krijgt één keer per week zwemles van 1 uur bij ons in Utrecht. Gemiddeld doen kinderen 2 maanden over hun C-diploma.
Diploma kleding eisen:
-       Badkleding
-       T-shirt met lange mouwen
-       Lange broek tot op de enkels (mag geen pyjamabroek zijn) of een rok tot over de knieën
-       Waterschoenen met sokken
-       (regen)jas
Ook hier geldt dat de kinderen proef- en afzwemmen in het KNZB bad te Zeist